OMRON M6 BLOEDDRUKMETER BOVENARM

CNK: 3137296

Het meten van de bloeddruk en de hartslag gebeurt eenvoudig en snel. De bloeddrukmeter maakt voor het comfortabel, gecontroleerd opblazen gebruik van de vooruitstrevende IntelliSense™ technologie, waardoor het vooraf instellen van de druk of opnieuw opblazen niet meer nodig is. Hij wordt geleverd met een voorgevormde manchet die zeer gemakkelijk wordt aangebracht en voor meer comfort zorgt. De nieuwe Intelli Wrap manchet vermindert het drukverlies op de ader dankzij zijn 30 % langere long. De Cuff Wrapping Guide (visuele bevestiging dat de manchet correct is aangebracht) draagt bij tot de nauwkeurigheid van elke meting. Eventuele bewegingen of een onregelmatige hartslag worden ook duidelijk door symbolen op het scherm aangegeven. De OMRON M6 Comfort kan 100 metingen voor elke van 2 gebruikers apart opslaan in het geheugen en berekent vandaag ook de weekgemiddelden van de metingen die ‘s ochtends en ‘s avonds zijn verricht. De gemiddelden worden gedurende 2 maanden in het geheugen bewaard ; dergelijke gegevens zijn belangrijk voor een goede opvolging van hypertensie volgens de jongste richtlijnen o.a. van de ESH.

Omron
78415

Volgens de WHO sterven jaarlijks meer mensen aan hart- en vaatziekten (CVD) dan aan een andere oorzaak.

Een van de belangrijkste oorzaken van HVZ is hoge bloeddruk - als deze niet wordt behandeld, is de schade die hoge bloeddruk aan uw bloedsomloop toebrengt een van de belangrijkste oorzaken van hartaanval, beroerte en andere gezondheidsproblemen.

Ondanks grimmige wereldwijde statistieken, hebben recente studies aangetoond dat landen met een hoog inkomen, zoals de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Korea en Japan, de afgelopen decennia een sterke daling van hun bloeddruk laten zien, terwijl landen met lage en middeninkomens hebben gezien aantal piekt - vooral in Zuid-Azië en Afrika.

Hoewel er verschillende variabelen zijn die leiden tot de daling van de bloeddruk in landen met een hoog inkomen, merkte Takehiro Hamaguchi, de leider van Advanced Product Development van de Technology Development Division van OMRON op: "Als resultaat van onze inspanningen om bloeddrukmeters voor thuisgebruik te bevorderen alleen al in 2016 hebben we de afgelopen 40 jaar een distributie van meer dan 200 miljoen thuis bloeddrukmeters gerealiseerd. Ik geloof dat de toename van het aantal gezondheidsbewuste consumenten en het wijdverbreide gebruik van thuis bloeddrukmeters een van de meest belangrijke factor die leidde tot de daling van de bloeddruk, afgezien van de vooruitgang in hypotensieve medicatie. In dat opzicht ben ik blij te zien dat de bloeddrukmeter van OMRON de weg effent voor een gezondere levensstijl. "

Ondanks veelbelovende trends en verbeteringen in het monitoren van gezondheid en bloeddruk, zei Hamaguchi: "Het is nog te vroeg om de overwinning te verklaren. De bloeddruk vertoont een dalende trend, maar hartaanval en beroerte zijn niet verbeterd. Consistente bloeddrukmonitoring is belangrijk, maar we moeten ook methoden blijven ontwikkelen om een ​​optimale gezondheid en een betere kwaliteit van leven te bereiken. "


Zelfcontrole van uw bloeddruk en hartactiviteit op commando

~ Belang van frequente controles voor vroege detectie ~

Bij de meeste personen die momenteel geen medische afwijkingen ervaren, wordt hun hartactiviteit eenmaal per jaar geëvalueerd wanneer ze hun arts bezoeken voor een jaarlijkse controle. Als patiënten hun hartactiviteit moeten controleren, lenen ziekenhuizen draagbare elektrocardiogrammen uit om patiënten in staat te stellen hun hartactiviteit thuis te meten.

Dit klinkt misschien als het algemeen geaccepteerde protocol, maar hier is het probleem: afwijkingen zoals atriumfibrilleren worden niet opgemerkt als patiënten geen symptomen ervaren tijdens de jaarlijkse controle of terwijl ze toegang hebben tot de draagbare apparaten.

Van ongeveer 50% van de patiënten met atriumfibrilleren is bekend dat ze een hoge bloeddruk hebben en minder frequente controles kunnen leiden tot een groter risico om atriumfibrilleren over het hoofd te zien, een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan een beroerte. Vanzelfsprekend wordt het vermogen om uw bloeddruk en hartactiviteit op commando te controleren van cruciaal belang.

Hamaguchi verklaart: "Beroertes geven patiënten vaak ernstige prognostische symptomen. Maar beroertes veroorzaakt door atriumfibrilleren kunnen bijzonder ernstig zijn. Een van de beste dingen die we kunnen doen om de kwaliteit van leven te maximaliseren, is het begin van atriumfibrilleren te minimaliseren."

Een van de primaire missies van OMRON is "proactief cardio- en celebrovasculair begin te verminderen en te voorkomen" in de hoop de kwaliteit van leven te maximaliseren (kwaliteit van leven) door de levensduur en de gezondheid te optimaliseren.

 

Registreer een nieuw account

Heb je al een account
Inloggen of Reset paswoord