FLAMIGEL 50ML

CNK: 636050

FLAMIGEL® Een polyvalente aanpak van wonden

Te gebruiken bij 
FLAMIGEL® is een hydroactief colloid gel-verband. FLAMIGEL® bevordert het herstel van de huid doordat het de wond vochtig houdt en afdekt. FLAMIGEL® wordt gebruikt bij oppervlakkige brandwonden, oppervlakkige wonden (bv. schaafwonden, snijwonden) en doorligwonden (onder toezicht van een dokter of verpleegkundige).

Eigenschappen
FLAMIGEL® bevat een zuur hydrocolloid (pH = 5,5). Dit creëert op de wond een zuur milieu. FLAMIGEL® bevat Arginine als activator van het hydrocolloid. Op een droge wond geeft FLAMIGEL® vocht af aan de omgeving van de wond en bevordert op dergelijke wijze de lyse (het oplossen) van necrose en korsten. Zo maakt FLAMIGEL® een te droge wond vochtig (“hydrogel” effect).

Op een vochtige wond wordt het hydrocolloid van FLAMIGEL® verder geactiveerd. Hierdoor absorbeert FLAMIGEL® het overtollig wondvocht. Zo maakt FLAMIGEL® een te natte wond vochtig (“hydrocolloid” effect). Flamigel stilt snel de pijn (verkoelt). Flamigel kan eenvoudig en pijnloos aangebracht en verwijderd worden.

Gebruikswijze

  • Bij oppervlakkige brandwonden, schaafwonden en doorligwonden (1e graad): Breng FLAMIGEL® voorzichtig op de te behandelen plaats aan (niet inwrijven): 1x tot 2x/dag (bij zonnebrand 2x tot 6x per dag).
  • Bij open wonden: Spoel en reinig de wond. Deb de wond voorzichtig droog. Breng een dikke laag FLAMIGEL® aan op de wond; vermijd daarbij FLAMIGEL® op de wondrand aan te brengen.
  • Bij een diepe wond: vult u de wondholte voor 2/3 met FLAMIGEL®. Bedek FLAMIGEL® met een steriel niet in de wond klevend verband en fixeer met een hechtpleister of windel. Laat FLAMIGEL® ter plaatse zo lang de gel structuur intact is.
  • Brandwonden, snij- en schaafwonden: vervang dagelijks. Doorligwonden: zwarte en gele wonden: om de 1 à 2 dagen rode wonden: om de 2 à 3 dagen

Opmerking: In de fase van epitheelvorming een dunnere laag FLAMIGEL® aanbrengen om verweking te voorkomen. Indien nodig de wondranden beschermen.

Bijzondere voorzorgen
Een ongewenst effect zoals een irritatie of een allergische reactie is hoogst uitzonderlijk. FLAMIGEL® niet gebruiken bij bekende allergie aan parabenen of aan een ander bestanddeel van FLAMIGEL®. FLAMIGEL® niet gebruiken op de oogleden of in de ogen als ooggel. Indien FLAMIGEL® in het oog komt, spoel het oog goed met stromend water. Raadpleeg een arts. Op grote, exsuderende wonden dient een ander product dan FLAMIGEL® (met een groter absorberend vermogen) gebruikt te worden. Raadpleeg een arts. Op sterk geïnfecteerde wonden is een aanvullende behandeling nodig. Ook kunnen bepaalde andere soorten gecompliceerde wonden een aanvullende behandeling vereisen. Raadpleeg een arts.

Bewaring
Bewaren op kamertemperatuur (niet meer dan 25 °C), op een droge plaats, in de originele verpakking.

De vervaldatum (USE BY) Jaar / Maand komt overeen met de eerste dag van de aangegeven maand (bvb “2004/07” = tot 01/07/2004). Plaats telkens na gebruik de dop goed op de tube. Eens aangezet, kan FLAMIGEL® worden gebruikt tot zijn vervaldatum die op de verpakking is aangeduid. We bevelen echter aan dat een tube FLAMIGEL® wordt gebruikt voor één patiënt (single patient). Afleveringsvorm Tube van 50g en 250g

Samenstelling
Actieve bestanddelen : Zuur colloïdaal hydrocolloid; Arginine Bestanddelen van de basis : Aqua purif. E.Ph.; BCFA; Methyl-p-hydroxybenzoaat, Propyl-p-hydroxybenzoaat

26084

Registreer een nieuw account

Heb je al een account
Inloggen of Reset paswoord